Egotrip, welk nut heeft het Ego?

Mijn doel is niet om van het ego af te komen maar ervan bewust te zijn hoe het mij stuurt en waarheen

~Deepak Chopra~


Klinkt geweldig, ik heb mijn Ego uitdaging gekregen tussen dit Ruimtelijk Inzicht en het vorige. Ik ben verliefd! Hartstikke leuk natuurlijk maar ook het moment voor mijn Ego om een feestje in mijn hoofd te geven en me naar beneden te halen met alle Ego overtuigingen!


Mijn ego probeert me af te leiden! Snoepen, niet werken maar series kijken, dagdromen, uit het NU gaan en alleen maar uitkijken naar de volgende afspraak met HEM.  Het is zelfs de oorzaak dat dit artikel een week langer op zich liet wachten!! Ik kon me echt nergens op focussen!Hoe kan het Ego nou nut hebben?? 

Het nut van het ego is om je te laten zien hoe je vanuit angst functioneert en hoe je dat beperkt! Welke overtuigingen draag je nog met je mee uit je verleden? En hoe bepalen die wat je nu doet. Zoals de mooie waarschuwing al was:  in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst!!

 

STOP!

Denk je klein houdende, beperkende gedachten over jezelf? Het ego gaat uit van angst. Stop dan nu met het herhalen ervan, ze geven je geen enkele zekerheid over straks en naar mijn weten leef je nu! Niet gisteren en niet straks.

Voor mij is meditatie de enige manier om er mee om te gaan. Afleiding zoeken helpt niet want dan los je je angst niet op.

Ga er op een liefdevolle manier mee om en ontkracht je angst! Het ego snapt er niets van als je niet de strijd aan gaat maar jezelf en anderen vergeeft!

Gebruik de meditatieoefening van het vorige Ruimtelijk Inzicht!

 

Lachen met je ego!

Weet je nog dat ik schreef dat je kunt lachen om je eigen gedachten? Ik bel en chat regelmatig met vriendinnen. Ze helpen me heel hard lachen om de bullshit in mijn hoofd. Ik heb het zo hard nodig om dat te doen!

 

Zelfs de betreffende man laat ik (schoorvoetend ;-)) weten wat er aan onzin in mijn hoofd omgaat zodat we er samen om kunnen lachen en dat geeft lucht! Ik leer mezelf de angsten niet serieus te nemen. Ik vraag mezelf iedere keer wat ik wil: leven vanuit angst of liefde? 3x raden wat het antwoord is! Ik voel me steeds meer in regie van mijn leven en mijn angsten en daardoor sta ik open voor liefde!

Geloof me als ik dat kan, dan kun jij het ook!

 

Ik ben benieuwd welke angst jij graag wilt loslaten!  Ik breng je graag verder in je geweldige groeiproces want dat is mijn taak: je enthousiast maken over groeiproces!

Deel het Ruimtelijk Inzicht met anderen! Geluk geef je door!

Check ook nog ff dit filmpje van Happinez over geluk! Kijk goed want ik doe er ook aan mee!

 

Liefs Judith

 Deel en laat anderen ook mee genieten van dit Ruimtelijk inzicht!Commentaar schrijven

Commentaren: 0