Spontaniteit moet je plannen!

Zit je leven ook zo vol??

Je leven verloopt volgens een vast ritme, een soort plan waar je niet meer over nadenkt en iedere dag uitvoert. En nu zeg ik je dat, als je wilt afwijken en spontaniteit in je leven wilt, je een nieuw plan moet maken?! Haha hoe tegenstrijdig klinkt dat?


En toch werkt dat het beste!

En wel als volgt: je gaat je vaste plan dat je zekerheid, overzicht en voorspelbaarheid geeft, aanpassen. Beginnen met succesvol afwijken en meer spontaniteit kan juist nu perfect na de zomer!


 


Maak een nieuwe plan waarin verandering en spanning een vast onderdeel zijn. Je gaat dus wennen aan onvoorspelbaarheid. Dat wordt vanzelf iets vertrouwds als je het dagelijks of wekelijks herhaalt. Jouw focus ligt alleen anders.

 

Planning:

Als je inplant dat je ieder half jaar iets nieuws gaat leren kun je ieder nieuw cursus seizoen jezelf opgeven voor iets nieuws. Zo heb ik Spaans geleerd, aan buikdansen gedaan, Wu-Shu beoefend en flamenco gedanst en ga ik dit seizoen starten met zangles. Iedere keer dat ik aan iets nieuws begin vind ik het werkelijk doodeng en vraag ik me af: ‘waarom doe ik dit? Ik kan het nooit!'

 

Ik doe dat precies om dat ongemak te voelen en daarna te ervaren dat nieuwe ervaringen me energie geven, ik ontmoet andere mensen, mijn blik op de wereld vergroot en ik ervaar dat ik nieuwe dingen kan leren en dus groei (je weet wel datgene waar ik het allermeest van hou!)

 

Klein is fijn:

Je kunt anders gaan koken als je steeds hetzelfde eet. Bijvoorbeeld door iedere week een keer iets te koken met één ingrediënt dat je niet goed kent. Je kunt een kamer in je huis anders inrichten, een klusje oppakken dat er al lang ligt.

 

Hoe ga je te werk om af te wijken?

  •  Maak een lijstje met dingen die je zou willen doen. Rem jezelf niet en denk in mogelijkheden.
  • Kijk eens naar wat je als kind leuk vond om te doen! Reken maar dat je daar nog steeds blij van wordt.
  • Hak je wens in stukjes, wat heb je nodig om het plan te laten lukken, geld, verandering van je schema, kennis, vaardigheden etc. Ik heb een zangles-spaarpot waar ik mijn kleingeld in stort om mijn focus te behouden! En ik heb een to-do lijstje per week!
  • Vraag een vriend(in) mee te denken en mee te doen. Denk wel ff na aan wie je advies vraagt (Ruimtelijk inzicht advies vragen)
  • Hou je doel voor ogen: AFWIJKEN en geniet daarvan.

 

Als je de lat (te) hoog legt rem je jezelf in je vrijheid, laat los, haal adem en geniet! Je gaat alleen maar wat anders doen dan anders, je hoeft niet meteen te emigreren of een universitaire opleiding te doen!

 

Laat je een reactie achter met wat jij wilt gaan doen ga ik je mailen en stuur ik je precies zo'n to-do blocnote toe!

Laat je iemand anders ook meegenieten van afwijken? Vraag dan meteen degene die je mee wilt laten denken over je jouw plannen!

Het kan hier onder!


Deel en laat anderen ook mee genieten van dit Ruimtelijk inzicht!